De Ducdalf

Geschiedenis van
De Ducdalf

‘De Ducdalf’ is ontstaan als dorpshuis tijdens de oprichting van het dorp Espel (Flevoland) in 1956. Het bowlingcentrum ‘Espelo’ is in 1976, toen een oude school leeg kwam te staan doordat de katholieke en protestantse scholen samen waren gegaan, door een 4 tal boeren als een stichting geopend. De exploitatie van het bowlingcentrum werd gedaan door de uitbaters van het dorpshuis De Ducdalf  en jaren later hebben zij het gebouw overgenomen van de stichting. In 2007 is de nieuwbouw gerealiseerd, het pand midden in het dorp (de oude Ducdalf) is verkocht en het schoolplein wat bij de oude school hoorde is overkapt wat resulteerde in een partycentrum van ruim 2000m2 horeca oppervlakte met 3 grote zalen en een bowlingzaal met dorpshuisfunctie.
De naam ‘De Ducdalf’ is meegenomen van het dorpshuis naar het partycentrum.

De uitbater aan het woord:

Even voorstellen, ik ben Edwin van der Velde en samen met mijn vrouw Saskia van der Velde-de Rond runnen wij De Ducdalf. Op 4 juni 1981 ben ik geboren in ons mooie dorpje Espel en op mijn 15e jaar ben ik als afwasser en glazenhaler begonnen bij De Ducdalf en Bowling Espelo wat toen nog uit 2 bedrijven bestond. Op mijn 21e ben ik in dienst gekomen bij De Ducdalf als assistent bedrijfsleider voor beide bedrijven. Later hadden wij onze eerste onderneming in Groningen.

Sinds onze overname in 2015 hebben we de voorgevel en terras een nieuwe warme uitstraling gegeven, het scoresysteem en de bowlingbanen zijn vervangen, een escaperoom en kookstudio zijn gerealiseerd en de hele keuken is vernieuwd.        

We kunnen niet wachten om u te mogen verwelkomen in ons mooie bedrijf. Bekijk ook eens onze website : www.deducdalf.nl 

Scroll naar boven