VECO 50+ Toernooi

Finy en Frans winnen 50-toernooi.

Afgelopen zaterdag was er voor de 50-plussers het VECO 50-plus toernooi. Er werden in de voorronden 4 games gegooid, gevolgd door twee finalegames en wie er het meest boven zijn eigen gemiddelde gooide was de kampioen(e).
Met deelname van 7 dames en 11 heren was de deelname iets minder dan de vorige editie, maar de scores waren aanmerkelijk hoger.
Finy gooide een uitstekende voorronde en ging met ruime voorsprong de finale in. Maar zou het gebrek aan ervaring haar daar niet opbreken? De eerste game leek het daar wel op, maar de tweede was er weer meer ontspanning en kwamen de scores ook weer terug. Zo werd ze toch nog met ruime voorsprong kampioen en won haar eerste bowlingtitel.
Letty deed in de finale goede zaken en steeg van 4 naar 2. Daarmee zakte Francis naar de derde plaats,maar zij had wel de hoogste game met 213. Voor Marijke Willems bleek 12 games op een dag een paar te veel waardoor ze 4e werd.
Bij de heren waren was het podium bijna hetzelfde als vorig jaar, er was alleen een andere kampioen. Frans had met afstand het hoogste gemiddelde van alle deelnemers en om dan het toernooi te winnen is extra knap. Met de hoogste game van 226 en in de finale nog eens 234 kwam hij dan ook op een fraai gemiddelde van 210. Iets wat op geen enkel toernooi zeker niet zou misstaan.
Daarachter haalde Evert zilver eb Henk brons, daar eindigden ze vorig jaar ook. Ronald maakte de finale compleet en werd vierde.
De dames en heren gingen naar huis met een mandje zakje voor bij de borrel wat zeer in de smaak viel. Na de prijsuitreiking was er nog tijd voor een borreltje en een korte evaluatie, waarna iedereen tevreden naar huis ging.

Scores 50+ toernooi