Verenigingskampioenschappen

Verenigingskampioenschappen 2014

Aan de Verenigingskampioenschappen namen dit jaar 10 jeugdleden, 11 dames en 23 heren deel. We begonnen al op zondag, zodat we zaterdagavond klaar waren met de voorronden en de tweede zondag alleen nog de finales hoefden te gooien.

De aftrap werd gedaan door de heren D-klasse waar Henk Sas zijn titel verdedigde. Hij wilde eerst niet meedoen vanwege nogal wat lichamelijk ongemak, maar toen we zijn 4 voorrondegames singles wilden splitsen in 2 x 2 games was hij om. En dat hebben ze geweten, want hij ging weer met de wisselbeker aan de haal. En met de beker voor de hoogste game!
Rob van Geest ging als koploper de finale in, maar kon het dus niet afmaken. Hij bleef Jaap Soppe wel voor, Bart Schroor werd 4e.

Daarna zouden de pupillen, maar daar hebben we er niet zoveel van. Esther Salomons gooide haar finale op zaterdag, dus wist Menno Hoekstra precies wat hij gooien moest. Zijn voorsprong na de voorronden was zo groot dat hij (tussen de junioren op de baan) heel eenvoudig de titel op kon strijken. Van zijn acht games gooide hij er zeven boven de 100. Met een pasgemiddelde van 73 …….

De CD-klasse bij de dames was net als vorig jaar het spannendst van alle finales. Ellen Cerpentier ging als eerste de finale in met 6 pins meer dan Miranda Reyneveld. Na de eerste game stonden ze precies gelijk en toen trok Miranda hard door. Ook hier was titelprolongatie een feit. Mieke Reyneveld en Jacintha Schroor (zij had van de dames de hoogste game van het toernooi met 223) werden 3e en 4e.

Bij de aspiranten was Twan de Raat favoriet, maar Frank de Bruijn ging als eerste de finale in. Iets wat Twan niet had verwacht, maar wat hij wel rechtzette in de finale. Hij beek constanter dan Frank.
Derde werd Annemarije Hoekstra, die de hoogste game moest delen met Martijn Collewijn. Annet Noback maakte het kwartet finalisten compleet.

Bij de heren BC-klasse ging Peter Hoekman als favoriet van start, Mark Warmolts verraste hem (en zichzelf) in de voorronden. Daar hielp zelfs de hoogste game van 247 voor Peter niet, maar Mark viel in de finale ver terug.
Zijn broer Roel kwam in de finale hard opzetten en werd knap tweede. Guus Rasing eindigde op plek 3, nog voor een moegestreden Mark.

Hein Hakvoort gooide bij de junioren in de voorronden de hoogste game (213) en ging met een flinke marge de finale in. Waar vorig jaar 60 pins voorsprong te kort was had hij nu de concurrentie al op 150 pins achterstand getrakteerd. En dat bleek ruim voldoende voor de titel. Arjen Visser en Alex Postma streden om het zilver, Arjen liet zich niet verschalken.

In de AB-klasse bij de dames was er net als in 2013 een verrassende winnaar. Carla de Raat had 7 jaar geleden voor het laatst de wisselbeker in haar bezit en hield er rekening mee dat dat wel eens de allerlaatste keer zou kunnen zijn. Maar in 2014 komt er dus toch nog een titel bij en dat ook nog eens met een mooi gemiddelde van 184. Op ruime achterstand streden de anderen om plek 2, waar Karin Jol net voor Ingrid Zoutenbier en Belinda van Eerde bleef. Carla gooide ook de hoogste game.

In de AB-klasse bij de heren was Christiaan Veendorp de vijfde titelverdediger die andermaal de winst voor zich opeiste. Met een finaleserie van maar liefst 953 probeerde hij de concurrentie op meer dan 200 pins achterstand te zetten. Daarvoor moest hij er in de laatste game nog ééntje uitlopen op Simon Klaver, maar die weigerde te capituleren. Zo werd de laatste game nog een spannende strijd maar voor de titel maakte het niets meer uit. Frans Jansen (met de hoogste game van het toernooi: 258) werd derde, net voor Arnold Veendorp.

Verenigingskampioenschappen