Rick Halsema wint Van Dun Toernooi

Woensdagavond hebben we weer het Van Dun Jeugdtoernooi georganiseerd. We hadden dit jaar 12 deelnemers.

We loten per game 3 spelers per baan en de bedoeling is zo hoog mogelijk boven je eigen gemiddelde te gooien. Wie dat per baan het beste doet krijgt 5 punten, de tweede krijgt er 3, nummer 3 nog 1. Wie er na 3 games de meeste punten heeft wint, bij gelijk eindigen geldt het aantal pluspunten. En die laatste toevoeging hadden we dit jaar gelukkig wéér nodig. Altijd leuk als het spannend blijft tot het eind.

De eerste game schoot Jorik Riezebos uit de startblokken met 37 pluspunten. Hij won zijn game, net als Tessa vd Star , Rick Halsema en Robbe Vink.

Na de tweede game stond alleen laatstgenoemde op de maximale 10 punten. Maar er waren kapers op de kust, want iedereen met 6 punten of meer had nog kans om de titel te winnen. En dat was meer dan de helft van het deelnemersveld.

In de laatste game kwam Rick bij hem op de baan en bij winst zou hij Robbe voorbij gaan. Moest hij nog wel Ruben Sieperda van zich af houden, want die had ook 8 punten na 2 games. En dat lukte. Met een mooie slotgame van 143 was Rick de kampioen, Ruben werd tweede.

Robbe stond aan het eind met lege handen. Hij was gedeeld derde met zijn broer Jasper en met Jorik. Deze teamgenoten hadden meer pluspunten en werden vierde en derde. Maar Robbe heeft nog een jaar of 4 kans om de titel alsnog te pakken.

De poedelprijs was voor Frank de Bruijn met 4 puntjes en een slechte serie. Hij sluit bij de jeugd de competitie wel af met de titel, dit toernooi was voor hem niet een groot succes.

Alle prijswinnaars kregen een beker en een zak snoep. Met de laatste waren ze zeker zo blijk als met de beker. En dat was een goede afsluiting van een gezellig en spannend toernooi.

Onze dank gaat uiteraard naar Loonbedrijf Van Dun, want zonder sponsor hebben we geen toernooi.

 

Van Dun Jeugdtoernooi 2018

Onze prijswinnaars v.l.n.r.: Rick, Jasper, Ruben en Jorik.