Mooi Zooitje wint 3e Garage 33 Paastoernooi

Tweede Paasdag werd er in De Ducdalf weer gespeeld om de eieren en uithuiluien. En natuurlijk de enveloppen met inhoud, beschikbaar gesteld door Garage 33.

Met een starttijd van half 12 kon de organisatie het rustig aan doen dit jaar. Één team minder dan de vorige editie betekende dat het nu (met 16 teams) precies in 4 series paste. Voor één van de teams was er daardoor wel een onverwacht probleem: “Klopt onze teamnaam “Early Birds” nog wel?” De dames hebben het er maar bij gelaten, want wie weet hoe vroeg we volgend jaar beginnen ….

De scores waren wat lager dan voorgaande jaren. Grote uitzondering daarop was het team “Mooi Zooitje”. Zij scoorden er lustig op los met Gerd-Jan als blikvanger. Hij begon zijn tweede game met 9 strikes en daar werd het wel wat onrustig van. Helaas, een split in de 10e beurt maakte een eind aan de droom van een perfect game. Zijn 264 was wel de hoogste game van het toernooi.

Ander hoogte punt was de 236 van Nancy van Stuivenberg. Ze had een jaar of tien niet in Espel gegooid, maar dat belette haar niet om een baanrecord te pakken.

In de finale werden de scores van de voorronden gewist en begon het spel helemaal opnieuw. Op de eindstand had dat echter geen enkel effect. De familie Vink was 5e en mocht de finale spelen bij afwezigheid van een ander team. Ze konden dit buitenkansje niet meer glans geven, plek vier was heen deel. ’t Wordt Niks, de familie de Bruijn, ging als derde de finale in en was dat na de finale nog steeds. Het team van Miranda, Louw en Tessa kon het ook niet bolwerken en waar Tessa graag haar vader had verslagen bleef het bij zilver.

Na  de mooie voorronde deed Mooi Zooitje het in de finale nog eens dunnetjes over. De scores van Rick, Ruud en Gerd-Jan waren in de finale wat lager, maar nog ruim voldoende om onbedreigd de titel te pakken, Er bleek dit jaar geen kruid tegen gewassen en daarmee kregen we een terechte kampioen.

Het was weer een geslaagd en gezellig toernooi, mede door de uithuiluien van André Buys en de eieren van de Fam. Voesten. Ook de dames van de tombola, Karin en Miranda, verdienen een dikke pluim, want er waren weer mooie prijzen. Voor een groot gedeelte beschikbaar gesteld door Arie Baas, waarvoor dank.

De sponsor heeft het idee geopperd om de opzet van het toernooi aan te gaan passen. We gaan hier zeker naar kijken en als iemand een goed idee heeft houden we ons van harte aanbevolen voor suggesties.

Zie hier de uitslagen: Uitslagen 3e Garage 33 Paastoernooi

De kampioenen met de sponsor. V.l.n.r. Ruud, Gerd-Jan, Christiaan en Rick.