Elly Sas en Pierre de Bruijn winnen VECO-toernooi

Afgelopen zaterdag was er voor de 50-plussers van Bowling Vereniging Espel het VECO 50-plus toernooi in Bowling De Ducdalf. Er werden in de voorronden 4 games gegooid, gevolgd door twee finalegames en wie er het meest boven zijn/haar eigen gemiddelde gooide was de kampioen(e).

Bij de dames 6 deelnemers, waarvan er 4 de finale gingen spelen. Elly Sas en Letty Kroeze gingen na de voorronden samen aan de leiding. In de finale kwam Allie van Breugel in de eerste game sterk opzetten met een score van 182. Elly pareerde deze aanval met eveneens een 182 en werd kampioen met een ruime marge. Letty hield plek 2 vast, net voor Allie. Marijke Willems completeerde het finalekwartet, maar kon aan de volgorde in de stand niets meer doen.

Bij de heren 13 deelnemers en tot ons grote plezier ook 2 spelers van de donderdagmiddag. Het enthousiasme van Mieke bracht Jacob Heidemans en Johan Boes er toe eens in te schrijven voor dit toernooi en niet zonder resultaat. Johan plaatste zich voor de finale en we hopen dat er door dit succes meer bowlers van de donderdag deel gaan nemen in de toekomst.

In de finale moest er afgerekend worden met titelverdediger Pierre de Bruijn, die aan kop ging voor de finale. Hij was niet van plan die positie af te geven en deed dat dan ook niet. Klein smetje op zijn titelprolongatie: hij had één pluspuntje minder dan vorig jaar. Tja Pierre, we worden allemaal een jaartje ouder ….

Achter de kampioen was het erg close en omdat Andries Smit de beste finale gooide werd hij tweede. Eerdergenoemde Johan was en bleef derde en Cor Willems wilde thuis geen scheve gezichten, hij werd net als zijn vrouw Marijke vierde.

De prijzen waren dit jaar voor het eerst uitgezocht door Mieke en Karen. Uit alle reacties kunnen we de conclusie trekken dat ze dit vaker mogen doen. De kampioene mocht er eerst één uitzoeken, daarna de kampioen. De rest van het podium volgde en iedereen vond zijn/haar prijs mooi. En wij zien graag tevreden mensen. De poedels waren voor Janneke de Bruijn en Frans Jansen.

Na de prijsuitreiking hebben (een groot deel van) de deelnemers nog samen gegeten en daarna keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Uw reporter heeft deze dag zijn ogen uitgekeken, want volgend jaar heeft ook hij de speelgerechtigde leeftijd bereikt. En je moet alle voordeeltjes benutten, want er zit nog strijd genoeg in onze senioren. Gelukkig.

Bekijk de uitslagen hier: VECO 50+