Bianca Veendorp kampioen na prachtige finale

 

Christiaan Veendorp verwachte winnaar bij de heren.

Aan de Verenigingskampioenschappen namen dit jaar 10 jeugdleden, 11 dames en 16 heren deel. De finales waren dit jaar op twee zondagen, eerst de jeugd en later de uitgestelde finales bij de senioren. En omdat het zoveel finales zijn hier weer een korte samenvatting:

De eerste finaledag, de zondag van de jeugd zeg maar, begonnen we met de jonkies. Bij de pupillen ging titelverdediger Hidde als eerste naar de finale. Waar hij vorig jaar zijn PR verbeterde deed Hessel dat dit jaar, in de finale: 158. Mede daardoor boog Hessel een achterstand om in een ruime voorsprong en ging de wisselbeker naar Creil. Hidde (met de hoogste game) werd tweede, voor Robbe en Jorik.

PR’s zijn wel vaker doorslaggevend bij de jeugd. Jordy verbeterde vorig jaar in de finale pupillen zijn hoogste game, dit jaar bij de aspiranten deed hij dat al in de voorronde. Dit leverde hem de hoogste game op met 193, maar vooral ook een ruime voorsprong op titelverdediger Mike. In de finale werd het halverwege nog even spannend, maar Jordy was op tijd weer bij de les. Isa werd derde en mag als kampioen bij de meisjes aspiranten ook mee neer de Dag der Kampioenen.

De junioren scoorden in de voorronden lager dan de aspiranten. In de finale zette Jasper dat even recht en daarmee won hij zijn eerste wisselbeker. De hoogste game ging in één moeite mee. Ruben en Tim werden tweede en derde.

Onze deelnemers (Hidde ontbreekt op de foto)

Bij de heren D gingen Ruud en Evert met tien pins verschil de finale in. Het bleef spannend en met nog één game te gaan had Ruud zijn voorsprong uitgebouwd tot liefst …. 11 pins. Beide nog een game van 187 bracht ook geen verschil, dus Ruud was kampioen. Evert werd tweede, maar had wel de hoogste game. Pierre en Jaap maakten het finaleveld compleet.

De finale dames CD was, in tegenstelling tot vorig jaar, de saaiste. Clarissa ging de finale in met bijna 100 pins voorsprong en gooide ook het hoogst in die finale. Daar was geen kruid tegen gewassen. Melanie werd tweede, Tessa (met de hoogste game) bleef Janneke net voor.

Bij de heren BC was het scenario vergelijkbaar. Edwin nam, net als vorig jaar, een enorme voorsprong. Meet een finalegemiddelde boven de 200 was hij veel te sterk voor de concurrentie. Rick, Cor en Dirk hopen waarschijnlijk dat hij volgend jaar zijn geluk gaat beproeven in de A-klasse.

Bianca was in de dames AB een klasse apart. Het toernooi was hier wel wat onthoofd, maar ze gaf haar titel glans door in de finale alle 4 games boven de 200 te gooien. Een serie de titel waardig. Ingrid, Marijke en Miranda zagen al snel dat hier niet tegen te gooien was.

Bij de heren ging de titel terug in de vertrouwde handen van Christiaan. Hier waren de verschillen ook te groot om het nog spannend te maken. Achtereenvolgens gooiden Simon (278), Christiaan (268) en Arnold (278) een game waar menig lid van de vereniging slechts van durft te dromen. Maar in de stand veranderde niet veel. Gerd-Jan gooide met 862 ook goed, maar had met deze 215 gemiddelde toch de laagste finalescore. Er moest tussen Gerd-Jan en Arnold nog een roll-off aan te pas komen om te bepalen wie er derde werd. Arnold won.

Onze kampioenen bij de senioren

Klik hier voor de Eindstanden