Lars Reinders (Marum) wint Tulptoernooi

Afgelopen weekend is er weer gespeeld om de “De Tulp Espel BV Wisseltrofee”. De Tulp Espel BV was voor de 34e keer sponsor van een toernooi van de BVE. Niet altijd als het Nieuwjaarstoernooi, want in het begin was het Tulptoernooi in het najaar.

Het aantal deelnemers (47 in 3 verschillende klassen) was vergelijkbaar met de vorige editie. In de voorronden wordt er gespeeld over 4 games, bowlers met een lager gemiddelde krijgen handicap mee. Bij de jeugd plaatsen de hoogste 4 zich voor de finale over 3 games, bij de dames en de heren de hoogste 8. De drie uiteindelijke kampioenen spelen daarna nog de superfinale om de al eerder genoemde trofee.

We hebben op onze toernooien al jaren gasten uit Marum, net zoals wij daar bij hun toernooien proberen de prijzen mee naar huis te nemen. Dit jaar was er voor het eerst een jeugdlid mee gekomen en dat hebben we gemerkt. Lars Reinders speelde zijn eerste toernooi ooit buiten Marum en ging als eerste naar de finale. Daar kwam Robbe Vink, die een erg goed toernooi gooide, nog wel héél dichtbij. Uiteindelijk hield Lars van zijn voorsprong slechts 2 pins over, maar ook dat is voldoende. Frank de Bruijn en Mike van Wezep eindigden op plek 3 en 4. Lars nam ook de prijs van de hoogste game mee naar Marum.

Bij de dames kwam de spanning aan het eind. Met nog één game te spelen waren de verschillen helemaal weg en hoefde de nummer 3 slechts 10 pins goed te maken om kampioen te worden. In een spannend slot hield Tessa Visser het hoofd koel en won, tot haar eigen verrassing, het toernooi. Finy Wetzelaer werd na een sterk toernooi tweede op 13 pins, voor Miranda Reyneveld en Bianca Veendorp. Miranda gooide de hoogste game.

Waar het vorig jaar bij de dames vuurwerk was eisten de heren de meeste aandacht op in de finale. Ondanks de hoogste game in de voorronden plaatste Simon Klaver zich maar net als achtste voor de finale. Maar met een game van 280 ging hij alle andere finalisten voorbij en nestelde zich aan kop. Frans Jansen, koploper voorafgaand aan de finale, liet het daar niet bij zitten en heroverde de eerste plaats na de tweede game. Maar de laatste zet was aan Simon en met weer een sterke game won hij voor het eerst in 8 jaar weer eens een toernooi in Espel. Frans hield de tweede plaats vast, voor Gerdjan Visser en Louw de Kievit.

Deze drie kampioenen mochten in twee games uit gaan maken wie de overall winnaar van het toernooi zou worden. Voor Simon was de koek duidelijk op, maar Tessa en Lars maakten het spannend. Waar Lars aan het eind met een paar pins verschil ook deze trofee mee naar Marum mocht nemen. Met zijn 280 in de finale won Simon voor de zesde keerde wisselbeker voor de hoogste game van het toernooi.

Na de laatste bal werden de bekers en enveloppen uitgereikt. Roger had dat namens De Tulp BV graag gedaan, maar moest zich afmelden wegens ziekte. Met dank aan onze gastheer “De Ducdalf”, de deelnemers en toeschouwers en niet in de laatste plaats sponsor De Tulp BV was het begin van 2018 veelbelovend voor de rest van het kalenderjaar.

Tot ziens op de Verenigingskampioenschappen.

 

Op de foto de drie kampioenen. De eindstand vind je hier.