Ducdalftoernooi 2017 voor Rick de Wit

Het eerste toernooi van het seizoen is ook in het jaar van het 40-jarig bestaan van de BVE het Ducdalftoernooi. Met 42 deelnemers was de inschrijving gelijk aan de editie van 2016.

In de finale werd door de 4 finalisten een Round Robin gespeeld om punten. Chantal de Olde en Christiaan Veendorp wonnen alle 3 games en daarmee ook de titel.

De andere 3 teams wonnen elk één game en dus ging de score tellen. Rick Bouma en Mike van Wezep pakten daarmee het “zilver’, voor Dirk Schut en Gerd-Jan Visser. Het team van Marum 4, bestaande uit Reinder en Marcel Reinders werd vierde.

In de individuele finale enkele bekende gezichten, maar ook een paar verrassende. En sommigen kwamen verder in het toernooi dan ze zelf vooraf voor mogelijk hielden.

De 16 finalisten begonnen met 4 speelsters/spelers per baan en na elke game viel de laagste per baan af. Na twee games zaten er nog twee grote verrassingen in het toernooi, maar voor Henk van Wezep was dit het eindstation. Een zeer verdienstelijke 5e plaats die hij nooit voor mogelijk had gehouden.

De grootste verrassing echter was Chantal de Olde. Ze bowlt nu ruim een jaar en was bij de laatste 8 nog de enige dame, waarmee ze de wisselbeker bij de dames al beet had. Ze was er bij de laatste 4 ook nog bij en had dus nog kans op de overall titel.

Daar moest ze afrekenen met haar vriend Christiaan en dat lukte. Hij werd vierde en Chantal derde. De tweede plaats begint ook een traditie te worden, want die was voor het derde jaar op rij! voor Erwin Vos.

Maar er kan er maar één kampioen worden en na een goede voorronde gooide Rick de Wit een nog betere finale. Zijn afsluitende 200-game was genoeg voor de titel.

Na afloop reikte Edwin vd Velde namens De Ducdalf de prijzen uit.

.

Kijk hier voor de eindstand van het Ducdalftoernooi.