Menno Hoekstra wint Van Dun Jeugdtoernooi

Woensdagavond 3 mei hebben we weer het Van Dun Jeugdtoernooi georganiseerd. We loten per game 3 of 4 spelers per baan en de bedoeling is zo hoog mogelijk boven je eigen gemiddelde te gooien. Wie dat per baan het beste doet krijgt 5 punten, de tweede krijgt er 3, dan 2 en 1. Wie er na 3 games de meeste punten heeft wint, bij gelijk eindigen geldt het aantal pluspunten.

De eerste game ging het meteen flink los met een 196 voor Mike van Wezep. Hij won zijn game, net als Hidde van Buiten, Jasper Vink en Menno Hoekstra.

In de tweede game herhaalden Hidde en Menno dit kunstje en zij stonden dus op 10 punten. Daarmee had iedereen met 6 punten of meer nog kans om de titel te winnen en dat was meer dan de helft van het deelnemersveld.

Er was na 3 games niemand meer met de maximale score. Van de kopgroep deed Menno het het best en hij won, na de poedelprijs vorig jaar, nu het toernooi met 13 punten. Hij had destijds beterschap belooft en heeft dus woord gehouden.

Daarachter waren er maar liefst vier deelnemers met 11 punten en dus moesten de pluspunten de doorslag geven. Hidde haalde in de eerste twee games zoveel pluspunten dat hij niet meer in te halen was door de anderen. Op de plaatsen drie en vier eindigden de enige meisjes die onze jeugd momenteel rijk is. Tessa van de Star eindigde net voor haar teamgenootje, Isa Coenrades, op de derde plek. Voor alle prijswinnaars was er een beker en een zak met allerlei versnaperingen.

Net als Esther vorig seizoen neemt Menno dus afscheid van de jeugd met de titel bij het Van Dun Jeugdtoernooi. Wij wensen hem veel plezier en succes in Heerenveen. Daarmee wordt de titel volgend jaar niet verdedigd en krijgen we dus een nieuwe kampioen in 2018.

Van Dun Jeugdtoernooi 2017