Geslaagde finale scholierensport

Zaterdag 29 april was de finale van de scholierensport. Tijdens een écht toernooi met prijzen mochten de 18!! deelnemers aan elkaar en aan de ruim aanwezige familieleden, vriendjes en vriendinnetjes laten zien wat ze hadden geleerd in slechts 4 uurtjes trainen. En dat ze er wat van hebben opgestoken was wel duidelijk.

Tijdens de “lessen” zijn alle games opgeschreven en het ging met name om de hoogste games. Die zijn door 2 gedeeld en dat was de uitgangspositie. Alles wat je daar boven gooit zijn de punten die je haalt, gooi je er onder dan krijg je 0. Want aan minpunten doen we niet op deze dag. En wie na 3 games de meeste punten heeft wint.

Zo kon het gebeuren dat de speler met de hoogste score in de trainingen na twee games nog steeds op nul stond. Sander maalde er niet om, want zijn 150! is het nieuwe scholierensportrecord en dat pakten ze hem niet meer af. Met een laatste game van 130 kwam hij nog ruim in de plus en liet hij toch even zien wat hij kon. Uiteindelijk finishten alle deelnemers in de plus en ze gingen allemaal met een beker naar huis.

 

De 18 deelnemers

Vorig jaar is het idee geboren om af te sluiten met een toernooitje, gewoon voor leuk. Maar zet een aantal sporters bij elkaar en je krijgt competitie. Sportieve, maar hevige competitie in dit geval. Het scherm werd veelvuldig geraadpleegd voor de tussenstand en die wisselde per game.

Youri had de zware taak om te scoren na een game van 143, maar liet zien dat dat niet per ongeluk was gegaan. Met een serie van 336 haalde hij toch 120 punten en werd derde. Kyra kwam na drie games op een totaal van 122 en dat leverde “zilver” op.

Maar Hugo verbeterde zijn hoogste game naar 111, gooide daarna nog twee nette games en was met 131 punten de terechte winnaar.

De top 3 v.l.n.r. Kyra, Hugo en Youri

Speciaal bedankje was er voor De Ducdalf. Voor alle trainingen en ook voor het toernooi hoefden we geen baanhuur te betalen. Daardoor konden we het geld van de inleg gebruiken om de top 3 nog iets extra’s aan te bieden: als ze lid worden (want daar doen we het natuurlijk ook voor) hoeven ze het eerste seizoen geen contributie te betalen. En Hugo hoeft tot de kerst ook geen baanhuur te betalen.

De oogst: 29 deelnemers aan de scholierensport, waarvan er dus 18 mee hebben gedaan aan het slotevenement. Goede promotie dus voor de sport bowlen in de Noordoostpolder.

En voor de BVE voorlopig al 4 nieuwe jeugdleden, waarmee de competitie voor volgend seizoen minimaal even groot is als dit seizoen. En er zijn er nog die er over na denken, dus wellicht komen er de komende weken nog een paar bij ……

De eindstand